A szerzőről

Kalmusné Idrányi Eszter

Zenész családból származom. Apai nagyapám Kodály Zoltántól tanult zeneszerzést. Édesapám is komponált, ő leginkább táncdalokat írt a 60–70-es években. Zeneakadémiát végeztem, és több mint 15 éve tanítok. Már zeneszerzői tanulmányaim során 22 éves koromban elkezdtem oktatni. Főként óvodás és kisiskolás gyerekekkel foglalkoztam.

Rájöttem, hogy ha a kottát érdekesebbé teszem, vagyis megszemélyesítem és közelebb viszem a kicsik világához, sokkal jobban élvezik a tanulást. Módszeremet éveken át csiszolgattam, fejlesztettem. A sors úgy hozta, hogy tanítványom lett Leitner Karina tervezőgrafikus, akivel elkezdtünk beszélgetni arról, mi lenne, ha könyv születne a módszerből. Az első perctől kezdve jól megértettük egymást: Karina könyvterve azonnal elnyerte a tetszésemet.

A tüneményes rajzokat Sipkai Katalin illusztrátor készítette.

Leitner Karina

Mióta az eszemet tudom, imádok rajzolni. Emellett régi vágyam volt, hogy megtanuljak zongorázni is: úgy látszik, ez a kettő remek kombináció. Élveztem a könyv tervezését és elkészítését, mert ennek során azzal foglalkozhattam, ami igazán érdekel. A cica és egyéb hangok  megszemélyesítése, valamint a kották megrajzolása igazán izgalmas feladat volt. A könyvet olyan felnőtteknek is szívből ajánlom, akiknek nehezen megy a kottaolvasás...