Kérdések és válaszok

Nincs otthon zongorám. Így is tudom használni a könyvet?

Igen, a zongoratanulás elkezdéséhez elég egy szintetizátor is. A könyvben először csak kis hangterjedelmű dalok vannak. Ahogy a tudás mélyül, úgy ismerkedik a gyermek az egyre bonyolultabb dalokkal. Ilyenkor már legalább egy ötoktávos szintetizátorra van szükség. Később, amikor már biztos, hogy a gyermek nagyon érdeklődik a zene iránt, be lehet szerezni egy (digitális) zongorát, de nem kötelező.

Nincs zenei képzettségem. Hogyan tudok a gyerekemnek segíteni a zenetanulásban?

Szerencsére a könyvhöz szülőként nem szükséges semmiféle zenei előképzettség. A könyv az alapoktól kezdi az oktatást, gazdagon magyarázva az anyagot. A mellékelt CD-n pedig minden dal megtalálható zongorázva, énekelve, szolmizálva és tapsolva, így ennek segítségével könnyen ellenőrizheti a gyermekét.

Mennyi idő alatt juthat el egy gyerek a hagyományos kottaolvasásig az Eperhajó módszerrel?

A könyv utolsó fejezete már két kézzel játszható dalok hagyományos kottáit tartalmazza. Hogy mennyi idő alatt jut el gyermeke a végéig, az csakis a szorgalmától függ, azonban általában jó néhány hónapra szükség van.

Miről szól az Eperhajó?

Vidáman, érdekesen, a kicsik számára is érthetően vezet be a zenetanulás rejtelmeibe. Akár énekelni, akár zongorázni szeretnénk, az Eperhajón játszva juthatnak célba. De azoknak is jó szívvel ajánljuk, akik a zene elméletébe szeretnének bepillantani.

Hogyan épül fel a könyv?

A dalok közt a két hangból álló gyermekdaltól a bonyolultabb dallamvilágú népdalokig sok mindent megtalálunk. Összesen hetven népszerű és kevésbé ismert alkotás. A hozzájuk tartozó sokféle, megfelelő sorrendbe állított rajzolós, színezős, írásos feladat segít a zeneelmélet megértésében.

Megrendeltem a könyvet, mennyi időn belül kapom meg?

A megrendelés beérkezése után 2-5 munkanapon belül átadjuk a futárszolgálatnak.